Έναρξη Συλλογής Δηλώσεων Κτηματολογίου

 

Ξεκίνησε την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στους Καλλικρατικούς Δήμους Α) Αποκορώνου, Β) Καντάνου – Σελίνου, Γ) Κισσάμου, Δ) Πλατανιά, Ε) Σφακίων, ΣΤ) Χανίων στους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ Αγίας Μαρίνης, Αγιάς, Βαμβακοπούλου, Βαρύπετρου, Θερίσου, Κεραμιών (Τοπικές Κοινότητες Παππαδιανών, Δρακόνας, Κάμπων, Κοντοπούλων, Μαλάξας, Πλατυβόλας), Αρωνίου, Μουζουρά, Στερνών, Χωρδακίου, Καλαμίου και Τσικαλαριών, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης.

Όσες και όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση αυτής ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gov.gr ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τους έξι Δήμους της ΠΕ Χανίων αρχίζει στις 18-10-2021 και λήγει στις 18-01-2022 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 18-04-2022 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δήλωσης:

  • Έντυπο δήλωσης του Ν.2308/95
  • Απλό φωτοαντίγραφο τίτλου που τεκμηριώνει το δικαίωμα
  • Απλό φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού μεταγραφής
  • Στοιχείο εντοπισμού του ακινήτου
  • Απλό φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου
  • Αποδεικτικό ΑΦΜ

Αναλυτικότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και τα τέλη κτηματογράφησης εδώ.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις και δύναται να γίνει δια ζώσης ή ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας.

Τα έντυπα δήλωσης τα βρίσκετε εδώ.

Top