Νέες Υπηρεσίες μέσω gov.gr – ψηφιακή επικύρωση εγγράφων

Πλέον μπορείτε να επικυρώνετε έγγραφα που απαιτούν το γνήσιο της υπογραφής από την πλατφόρμα gov.gr, γλιτώνοντας την δια ζώσης επίσκεψη στα ΚΕΠ ή το αστυνομικό τμήμα. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα να καταχωρούνται και υπογράφονται ψηφιακά Ιδιωτικά συμφωνητικά.

Εξοικονομώ για επιχειρήσεις – προς δημοσίευση τις επόμενες εβδομάδες

Ένα νέο πρόγραμμα, αντίστοιχο του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» αναμένεται σύντομα να ανακοινωθεί από το Υ.ΠΕ.ΚΑ. Το «Εξοικονομώ για τις Επιχειρήσεις» θα απευθύνεται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους μεταποίησης και βιοτεχνίας, εμπορίου, υπηρεσιών, τουρισμού και ναυτιλίας.

Συμψηφισμός προστίμου αυθαιρέτου με έξοδα εκτέλεσης εργασιών

Σύμφωνα με το νόμο των αυθαιρέτων (άρθρο 102§ 7 – Ν.4495/2017) υπάρχει η δυνατότητα για μείωση του ειδικού προστίμου έως και 50%, (αφού αφαιρεθεί το παράβολο), εάν οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων που θα υποβάλλουν δήλωση, προχωρήσουν ταυτόχρονα και σε εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών ή των λοιπών χώρων που θα δηλωθούν.

Νέα παράταση στη λειτουργία της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ”.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το “Εξοικονομώ 2021” θα ανοίξει μετά από ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Eνέργειας στο exoikonomo2021.gov.gr και αναμένεται εντός του Νοεμβρίου.

Έναρξη Συλλογής Δηλώσεων Κτηματολογίου

Ξεκίνησε την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στους Καλλικρατικούς Δήμους Α) Αποκορώνου, Β) Καντάνου – Σελίνου, Γ) Κισσάμου, Δ) Πλατανιά, Ε) Σφακίων, ΣΤ) Χανίων στους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ Αγίας Μαρίνης, Αγιάς, Βαμβακοπούλου, Βαρύπετρου, Θερίσου, Κεραμιών (Τοπικές Κοινότητες Παππαδιανών, Δρακόνας, Κάμπων, Κοντοπούλων, Μαλάξας, Πλατυβόλας), Αρωνίου, Μουζουρά, Στερνών, Χωρδακίου, Καλαμίου και Τσικαλαριών, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης.  

Πλατφόρμα Δήλωσης Τετραγωνικών

Από σήμερα 06 /11 έχει ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα δήλωσης τετραγωνικών στους οικείους ΟΤΑ έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες ακινήτων να μπορούν να το κάνουν χωρίς να επιβαρυνθούν με επιπλέον ποσά δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών αναδρομικά για τα έτη προ του 2020, κατά τα οποία οι επιφάνειες αυτές παρέμεναν αδήλωτες.

Ανακοινώσεις Υπουργείου για το νέο κύκλο Εξοικονομώ που αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο – τί αλλάζει

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου με μέσα Οκτωβρίου θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που αποσκοπεί στην ενεργειακή αναβάθμιση 50.000 κατοικιών με έμφαση στα φτωχά νοικοκυριά, καθώς και τις περιοχές που αντιμετωπίζουν δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες.

Γενική εικόνα κεφαλίδας

Αδήλωτα τετραγωνικά: αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για επαναλειτουργία της πλατφόρμας

Σε διαδικασία ενεργοποίησης βρίσκεται ο Β’ κύκλος λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα τετραγωνικά,  η οποία θα λειτουργήσει με μοντέλο τακτοποίησης των αυθαιρέτων. Ποια είναι η ημερομηνία που προκρίνεται για την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας. 

Υπολογισμός παλαιότητας ακινήτου για μεταβίβαση και με Βεβαίωση Μηχανικού

Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση με την οποία αν δεν υπάρχει οικοδομική άδεια του ακινήτου, η παλαιότητα θα υπολογίζεται βάσει  δημοσίων εγγράφων, όπως ο προγενέστερος τίτλος κτήσης, η νομιμοποίηση αυθαιρέτου, η έναρξη ηλεκτροδότησης, καθώς και από τη βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής του ακινήτου στις ισχύουσες κατά την έκδοση της βεβαίωσης διατάξεις περί ρύθμισης αυθαιρέτων.

  • 1
  • 2