Έναρξη Συλλογής Δηλώσεων Κτηματολογίου

Ξεκίνησε την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στους Καλλικρατικούς Δήμους Α) Αποκορώνου, Β) Καντάνου – Σελίνου, Γ) Κισσάμου, Δ) Πλατανιά, Ε) Σφακίων, ΣΤ) Χανίων στους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ Αγίας Μαρίνης, Αγιάς, Βαμβακοπούλου, Βαρύπετρου, Θερίσου, Κεραμιών (Τοπικές Κοινότητες Παππαδιανών, Δρακόνας, Κάμπων, Κοντοπούλων, Μαλάξας, Πλατυβόλας), Αρωνίου, Μουζουρά, Στερνών, Χωρδακίου, Καλαμίου και Τσικαλαριών, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης.  

Πλατφόρμα Δήλωσης Τετραγωνικών

Από σήμερα 06 /11 έχει ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα δήλωσης τετραγωνικών στους οικείους ΟΤΑ έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες ακινήτων να μπορούν να το κάνουν χωρίς να επιβαρυνθούν με επιπλέον ποσά δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών αναδρομικά για τα έτη προ του 2020, κατά τα οποία οι επιφάνειες αυτές παρέμεναν αδήλωτες.

Ανακοινώσεις Υπουργείου για το νέο κύκλο Εξοικονομώ που αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο – τί αλλάζει

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου με μέσα Οκτωβρίου θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που αποσκοπεί στην ενεργειακή αναβάθμιση 50.000 κατοικιών με έμφαση στα φτωχά νοικοκυριά, καθώς και τις περιοχές που αντιμετωπίζουν δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες.

Γενική εικόνα κεφαλίδας

Αδήλωτα τετραγωνικά: αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για επαναλειτουργία της πλατφόρμας

Σε διαδικασία ενεργοποίησης βρίσκεται ο Β’ κύκλος λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα τετραγωνικά,  η οποία θα λειτουργήσει με μοντέλο τακτοποίησης των αυθαιρέτων. Ποια είναι η ημερομηνία που προκρίνεται για την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας. 

Υπολογισμός παλαιότητας ακινήτου για μεταβίβαση και με Βεβαίωση Μηχανικού

Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση με την οποία αν δεν υπάρχει οικοδομική άδεια του ακινήτου, η παλαιότητα θα υπολογίζεται βάσει  δημοσίων εγγράφων, όπως ο προγενέστερος τίτλος κτήσης, η νομιμοποίηση αυθαιρέτου, η έναρξη ηλεκτροδότησης, καθώς και από τη βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής του ακινήτου στις ισχύουσες κατά την έκδοση της βεβαίωσης διατάξεις περί ρύθμισης αυθαιρέτων.

Με ηλεκτρονική βεβαίωση μηχανικού από 24 Μαΐου κάθε εργασία ανακαίνισης, για την οποία δεν απαιτείται άδεια

Από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Μαΐου, για κάθε εργασία για την οποία δεν απαιτείται άδεια θα πρέπει να συντάσσεται υποχρεωτικά βεβαίωση αρμόδιου μηχανικού.

Ψηφιακές εφαρμογές: Έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης ή Εξουσιοδότησης μέσω της πλατφόρμας gov.gr 

Πλέον μπορείτε να εκδίδετε έγγραφα που απαιτούν το γνήσιο της υπογραφής από την πλατφόρμα gov.gr, γλιτώνοντας την δια ζώσης επίσκεψη στα ΚΕΠ ή το αστυνομικό τμήμα.

Αποτυπώσεις ειδικών απαιτήσεων – αποτύπωση προφίλ διάκοσμου διατηρητέων και νεοκλασσικών όψεων

H ομάδα εργασίας μας έχει εμπειρία σε αποτυπώσεις ειδικών απαιτήσεων όπως την αποτύπωση του διάκοσμου των όψεων σε διατηρητέα ή νεοκλασσικά κτίρια με σκοπό την ανακατασκευή τους στις περιπτώσεις που η διατήρησή τους δεν είναι εφικτή λόγω φθοράς.

  • 1
  • 2