Νέα προγράμματα επιδότησης για εξοικονόμηση ενέργειας

Ενώ ανακοινώθηκε η ένταξη και των επιλαχόντων στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021, και εν αναμονή των επίσημων εγκρίσεων από το ΥΠΕΝ, φαίνεται να κλειδώνουν και τρία ακόμα προγράμματα εξοικονόμησης.
1. ΝΕΟ “ΜΙΝΙ” ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ:   
Για τα νοικοκυριά, όπου αποδεδειγμένα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες να ενταχθούν στο πρόγραμμα, μετά το «άνοιγμα» και στους επιλαχόντες του περασμένου προγράμματος, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεξεργάζεται ένα «μίνι» πρόγραμμα που θα ενεργοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες και θα δίνει έμφαση στην επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες αλλά και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.
2. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ:
Στα σχέδια που προετοιμάζει η κυβέρνηση είναι διαφορετικά προγράμματα ή υποπρογράμματα για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και ειδικά επιχειρήσεων στον κλάδο του τουρισμού. Επιπλέον, υπό εξέταση είναι και πρόγραμμα για την ενίσχυση των ενεργοβόρων βιομηχανιών, προκειμένου να κάνουν αποδοτικότερες ενεργειακά τις παραγωγικές τους διαδικασίες σε μία εποχή που ο λογαριασμός του ρεύματος εκτοξεύεται. Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να διασφαλιστεί και η διατήρηση των θέσεων εργασίας, παρά την πίεση που δημιουργεί το αυξημένο παραγωγικό κόστος.
3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΑ – ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Πολυαναμενόμενο, όμως, είναι το πρόγραμμα «Ηλέκτρα» για την ενεργειακή αναβάθμιση υποδομών και κτηρίων του Δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης και ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού, με τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα. Το πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί επίσημα τον Ιούνιο, ωστόσο, ακόμα δεν έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων.
Top