Πρόκειται για μια ισόγεια οικία, σε κτίριο διπλοκατοικίας στο λόφο Καστέλι, στην Παλιά Πόλη των Χανίων. Η αρχική του κατασκευή τοποθετείται προ του έτους 1940 και οι περιμετρικοί τοίχοι του οποίου είναι από αργολιθοδομή, ενώ εσωτερικά υπάρχει φορέας οπλισμένου σκυροδέματος.

Το διαμέρισμα γειτνιάζει με τον αρχαιολογικό χώρο  της αρχαίας Κυδωνίας, επί της οδού Κανεβάρο. Το γραφείο μας ετοίμασε και ολοκλήρωσε μια πρόταση αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων της οικίας, με επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης κοινόχρηστων – ιδιωτικών τμημάτων της, διατηρώντας χαρακτηριστικά της ταυτότητας της αρχικής κατασκευής.

Γνώμονας της σχεδίασης ήταν η διατήρηση του χαρακτήρα μιας ιδιωτικής κατοικίας που μέχρι πρότινος ήταν το πατρικό της οικογένειας της κας Τατιάνας, παρέχοντας ταυτόχρονα όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις μιας λειτουργικής διαβίωσης με ενοποίηση των κοινόχρηστων χώρων της οικίας. 

Τα δάπεδα από τα υφιστάμενα πλακίδια με διαφόρων χρωματισμών γεωμετρικά μοτίβα, διατηρήθηκαν στην πλειονότητά τους, ενώ σχεδιάστηκαν εκ νέου η κουζίνα, τα μπανια και η επίπλωση. Η ξύλινη, περίτεχνη κεντρική θύρα της οικίας συντηρήθηκε και αναδείχθηκε. Οι εσωτερικοι χώροι διακοσμηθηκαν με  τους πίνακες τοπίου του Δημήτρη Ερηνάκη αρχιτέκτονα- ζωγράφου.

κλικ: Βασίλης Πλιάτσικας 

(ΜΕΛΕΤΗ – ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)

Έτος: 2023
Top